ImpactBuying Gebruikersdag 13 oktober 2022

Bent u een Nederlandse of Belgische producent en wordt uw bedrijf door één of meerdere van uw retail klanten gevraagd om het ImpactBuying platform in te vullen? Zou u meer willen weten over de huidige en opkomende wetgeving? En wat dat met zich meebrengt qua databehoefte van de retailers waar u aan levert? Dan is de eerste ImpactBuying Gebruikersdag het juiste evenement voor u.

Waarom deze Gebruikersdag?
De vraag naar data die u moet aanleveren groeit en dat heeft niet alleen te maken met de druk die vanuit de NGO’s op de retailers wordt gelegd maar ook met de opkomende EU corporate sustainability due diligence directive, de corporate sustainability reporting Directive (CSRD), en onderschreven klimaatdoelen. De nieuwe EU richtlijnen staan nog niet geheel vast, maar dat de vraag naar data van product ketens nog groter gaat worden is wel duidelijk.

Om er op voorbereid te zijn, hebben wij een live programma samen gesteld waarbij wij ingaan op:

  • De opkomende EU CSDD en CSRD wetgeving: Wat gaan deze richtlijnen doen, Wanneer komt het in Nederland en wat betekent het voor uw bedrijf?
  • ESG is een woord die je nu overal hoort. Wat is het? Gaan retailers ESG ratings voor leveranciers een rol laten spelen in de toekomst? En wat doet IFS om haar IFS gecertificeerde bedrijven te helpen?
  • Welke rol speelt uw aangeleverde keten data in duurzaamheids rapportages van retailers?
  • Wat zijn ontwikkelingen op het gebied van technologie en data die relevant zijn voor u? Kan het efficiënter om data te delen?

Naast leerzame plenaire sessies en verschillende break-outs, zal er ook een informatiemarkt zijn waar u de mogelijkheid heeft kennis te maken met bekende en onbekende bedrijven die u kunnen ondersteunen met hun kennis en diensten.

Het evenement zal worden gehouden op 13 oktober van 11.00 tot 16:30 en vindt plaats in Bunnik, bij De Landgoederij. De toegang is gratis voor 2 personen van uw organisatie.

Registreren
Enthousiast geworden? Registreer uzelf en
een collega hier en kom naar de Gebruikersdag!

Sponsor informatiemarkt?
Wil je hier bij zijn met je bedrijf en een stand hebben op de informatiemarkt? Vind hier meer informatie.

Programma

Een leerzaam programma met inspiratie, ondersteuning en kennis over de opkomende wetgeving. Ook zal de data behoefte van de retailers besproken worden. Via een reeks inspirerende plenaire sessies, break-outs en gelegenheid voor netwerken zullen we dieper ingaan op de onderstaande onderwerpen.

Programma: Plenair 11:00 tot 16:30 uur

Voor wie is het evenement?

  • EExecutive board members
  • ECSR professionals
  • EKwaliteitsmanagers
11:00 - 11:15 Opening en welkom

Marjan de Bock-Smit: Co-CEO ImpactBuying

11:15 - 11:45 Data behoefte retailers
11:45 - 12:30 Europese wetgeving rond duurzaamheid
12:30 - 13:30 Lunch
13:30 - 15:00 Break out sessies

1            Focus op mensen rechten
Het respecteren van mensen rechten in ketens krijgt steeds meer belangstelling. Wat wordt er eigenlijk met mensen rechten bedoelt en hoe verkrijg je inzichten bij je eigen leveranciers? Tot waar rijkt de aansprakelijkheid van een producent voor mensen rechten in de materialen keten? Welke vragen stellen klanten?

2             Omgaan met C02 emissies
C02 emissies worden steeds belangrijker. Hoe meet je CO2 in ketens, wat zijn de ervaringen en hoe begin je met meten? En wanneer kies je om de product emissies inzichtelijk te krijgen of van je productielocatie en wanneer ga je over tot het monitoren van alle Scope 3 emissies van je leveranciers in lijn met CDP? Wat gaan klanten vragen?

3             Beginnen met due diligence
De nieuwe EU wetgeving draait om het toepassen van due diligence in je eigen leveranciers ketens. Wat is het precies en hoe kun je beginnen?

Parallell aan de breakout sessies is er een gebruikerssessie voor gebruikers (klanten) van de IB product specificatie om input te krijgen en feedback over de nieuwe data velden van een basis specificatie en de link naar het GS1 data standaard.

15:00 - 15:30 Update ImpactBuying

Leontien Hasselman-Plugge: Co-CEO ImpactBuying

15:30 - 16:30 Aflsuiting en netwerk borrel