Without purpose, no healthy business.

Press release

‘Domino’s Pizza Enterprises Ltd joins forces with ImpactBuying to enhance a sustainable supply chain.’

Domino’s Pizza Enterprises Ltd has announced a strategic partnership with ImpactBuying, a Dutch based BCorporation specialized in supporting companies globally to establish sustainable supply chains.

Read more

Persbericht

‘Wereldleider Domino’s Pizza Enterprises Ltd kiest voor Noord-Hollandse ImpactBuying om pizza’s van deeg tot doos te verduurzamen.

“Domino’s gelooft dat de samenwerking met ImpactBuying robuuste, transparante en gedetailleerde gegevens zal opleveren die cruciaal zijn voor het volgen en rapporteren van de voortgang…”

Read more

VMT

‘CO2-uitstoot reduceren? Supermarktketens gaan samenwerken voor dataverzameling’

Supermarktketens Jumbo, Lidl, Superunie en inkoopalliantie EMD gaan gezamenlijk de uitstoot van CO2 in kaart brengen. Door samen te werken willen de partijen naar eigen zeggen essentiële data van leveranciers boven tafel krijgen.

Read more

Persbericht ImpactBuying

‘Supermarkten gaan samenwerken voor meer grip op CO2-
data in hun productieketens’

Supermarktketens Jumbo, Lidl, Superunie en inkoopalliantie EMD, samen
goed voor 60 procent van de markt, sluiten een pact om de CO2-uitstoot in hun productieketens in
kaart te brengen. De partijen gaan samenwerken om essentiële data van leveranciers boven tafel
krijgen.

Read more

Duurzaam-ondernemen.nl

Supermarkten gaan samenwerken voor meer grip op CO2-data in hun productieketens

Duurzaamheid in Actie: Albert Heijn richt zich op CO2-voetafdruk rapportage van leveranciers: Op 30 juni en 26 juli 2023 stonden belangrijke deadlines gepland voor leveranciers van Nederlands grootste supermarkt

Read more

het Financieele Dagblad

Geef bestuurders die bang zijn voor milieuclaims eens ongelijk

Veel bestuurders liggen wakker van mogelijke milieuclaims. Dat komt niet doordat het gewetenloze of bange mensen zijn: er hangt hun ondoordachte Europesemilieuregelgeving boven het hoofd.

Read more

Accountancy van Morgen

‘Bedrijven aan zet bij klimaatsceptisch kabinet’

Als het komende kabinet de klimaatproblemen links laat liggen, moeten bedrijven het voortouw nemen om de crisis op te lossen. Dat stelt adviesbureau ImpactBuying. Daarbij is data over de productieketen cruciaal.

Read more

CarbonScore

‘Albert Heijn richt zich op CO2-voetafdruk rapportage’

Duurzaamheid in Actie: Albert Heijn richt zich op CO2-voetafdruk rapportage van leveranciers: Op 30 juni en 26 juli 2023 stonden belangrijke deadlines gepland voor leveranciers van Nederlands grootste supermarkt

Read more

duurzaam-ondernemen.nl

Leontien Hasselman-Plugge (ImpactBuying): ‘Europa kan weinig doen om ontbossing via producteisen te voorkomen’

De mode- en textielindustrie bestaat uit veelal complexe toeleveringsketens. Door een aanzienlijk aantal leveranciers, productie die vaak ver weg is en kledingstukken bestaande uit meerdere materialen met verschillende behandelingen, nemen de risico’s in de branche toe. Zo kunnen mensenrechten, dierenwelzijn en milieu in het geding komen.

Read more

Duurzaam-ondernemen.nl
Néstle stapt af van klimaatneutraal
Nestlé trekt zijn toezeggingen in om bepaalde merken ‘CO2-neutraal’ te maken. Dit is een mijlpaal in het aanpakken van het klimaatprobleem, vanwege de enorme impact van de voedselsector op het klimaat. Nestlé heeft als grootste voedselbedrijf ter wereld veel invloed in de voedselketen.

Read more

Evmi
Néstle stapt af van klimaatneutraal.’
Nestlé trekt de toezegging om merken als KitKat en Nespresso klimaatneutraal te maken in. Het Zwitserse voedingsconcern wil niet langer de uitstoot elders compenseren, maar gaat de eigen uitstoot van broeikasgassen verminderen.

Read more

Emerce
‘Complexe toeleveringsketen’
De mode- en textielindustrie bestaat uit veelal complexe toeleveringsketens. Door een aanzienlijk aantal leveranciers, productie die vaak ver weg is en kledingstukken bestaande uit meerdere materialen met verschillende behandelingen, nemen de risico’s in de branche toe. Zo kunnen mensenrechten, dierenwelzijn en milieu in het geding komen.

Read more

Evmi
‘Duurzaam consumeren lastig door aanbod’
Consumenten vinden duurzaamheid belangrijk. De Monitor Merk & Maatschappij van b-open en MarketResponse bevestigt dit. Leontien Hasselman-Plugge, co-CEO, ImpactBuying reageert hierop met het onderstaande bericht. “Supermarkten bieden zo veel keuzes dat duurzaam consumeren lastig is”, aldus Hasselman-Plugge.

Read more

Distrifood
Supers en fabrikanten formuleren claims duurzaamheid vaak te positief.’
Supermarkten en fabrikanten bieden te veel keuzes aan producenten en zijn vaak te positief in hun claims over duurzaamheid. Dat maakt het voor klanten lastig om een geïnformeerde duurzame keuze te maken. 

Read more

ANP – Spotify
‘Waarom duurzaam winkelen zo ingewikkeld is’
De helft van de Nederlandse consumenten maakt zich zorgen om het klimaat. Zij vinden dat vooral de overheid en bedrijven meer actie moeten ondernemen. Dat blijkt volgens het platform Duurzaam Ondernemen uit een onderzoek.

Read more

Haarlems Dagblad
‘Snelle mode indammen.’
Tien jaar na Rana Plaza zijn ‘slaafvrije kledingstukken’ nog alles behalve normaal. Er is nog te weinig zicht op waar en onder welke omstandigheden onze kleding wordt geproduceerd. Fast fashion, met steeds wisselende collecties die snel en goedkoop worden gemaakt, vormt daarbij het grootste probleem.

Read more

Noord-Hollands Dagblad
‘Koffie met een troebel verhaal.’
Tot de dag van vandaag ontbreken cijfers hoe vaak kinderarbeid in de productieketens voorkomt, zegt Leontien Hasselman-Plugge van ImpactBuying. Een taak voor overheden en bedrijven wacht, maar zelf hoeven we ook niet stil te zitten. Iets kieskeuriger de kleding en koffie kopen van merken die hard bezig zijn het goed te doen, helpt wel degelijk.

Read more

De Telegraaf
‘What is the price of human rights & are retailers and their customers willing to pay?’
“As citizens we are aware, but as consumers we think with our wallet. But there is a lot to achieve in cooperation without affecting the margin. One option can be to…”

Read more

Duurzaam-Ondernemen.nl
‘Boete voor G-Star is aardverschuiving voor bedrijven die mooie beloftes doen.’
Bedrijven moeten goed gaan nadenken over wat zij communiceren over hun duurzaamheidsbeleid, zegt Leontien Hasselman-Plugge, co-CEO van ImpactBuying. De beloftes die zij doen,zijn niet meer vrijblijvend.

Read more

‘Bedrijven moeten meer inzicht krijgen om te weten of hun producten tot ontbossing leiden.’
Het is goed nieuws dat Europa een ingrijpend pakket maatregelen heeft aangenomen om de CO-uitstoot drastisch te verminderen. De nieuwe wetten dwingen bedrijven om te onderzoeken waar hun producten vandaan komen, hoe ze zijn geproduceerd en of daar geen ontbossing aan te pas is gekomen.

Read more

Tien jaar na Rana Plaza vullen arbeiders in slavernij nog steeds kledingrekken
Tien jaar na Rana Plaza zijn ‘slaafvrije’ kledingstukken nog allesbehalve normaal in de textielindustrie en is er nog te weinig zicht op waar en onder welke omstandigheden onze kleding wordt geproduceerd.

Read more

Distrifood

After more than 25 years in retail and more than a decade at Jumbo, Johan Hulleman started at ImpactBuying beginning of this year. With his knowledge of chains and data, Hulleman has the objective of taking sustainable purchasing in the supermarket landscape a step further. 

Read more

Gartner: The 2022 Strategic Supply Chain Technology Themes

Honored to be mentioned in this research, quote: ‘Global supply chains must deliver responses to disruptions, supply shortages and security incidents. Supply chain technology leaders can use this research to explore innovative technologies to help architect responsive and robust infrastructures across their supply chain.’

Read more

Modint en ImpactBuying werken aan transparante toekomst in kleding- en textielbranche
Modint en ImpactBuying hebben de handen ineen geslagen om meer transparantie in de kleding- en textielsector te creëren. We hebben een tool ontwikkeld met de kennis en know-how van Modint op het gebied van kleding en textiel, en de jarenlange ervaring van ImpactBuying op het gebied van ketens in kaart brengen en het ophalen van ESG assured data. 

Read more

Gartner: Market guide on Supplier Sustainability Applications

Proud to announce that we are featured in the Market guide on Supplier Sustainability Applications. A quote: ‘Organizations can use standard and customized assessments to check supplier and product compliance with a wide range of ESG issues as well as certifications, audits and other industry standards. Buyers can create a fully customized supplier risk score based on…’

Read more

VMT

Voormalig kwaliteitsman Jumbo: ‘Meer transparantie betekent meer incidenten, maar ook een veiliger product’ (podcast)

Read more

ImpactBuying en GS1 Nederland ondertekenen Memorandum of Understanding: Efficiëntie in data delen private label- en versproducten.
Meer efficiëntie en flexibiliteit voor leveranciers van private label- en versproducten bij het uitwisselen van data met Nederlandse retailers.

Read more

Vakblad Voedingsindustrie
Door het groeiende aantal bewuste consumenten en strengere wetgeving – onder meer op het gebied van ontbossing, voedselkwaliteit en mensenrechten – voelen steeds meer bedrijven de urgentie om hun (internationale) productketens te verduurzamen.

Read more

Fonk
“Bedrijven doen veel aan duurzaamheid en certificering, maar hoe maak je zichtbaar aan de ‘buitenkant’ van een product wat een bedrijf gedaan heeft om écht een verschil te maken?”

Read more

Press release: Marjan de Bock-Smit and Leontien Hasselman-Plugge will act as Co-CEO’s 
Marjan de Bock-Smit and Leontien Hasselman-Plugge will lead ImpactBuying together, a European leader when it comes to sustainability supply chains.

Read more

Duurzaam Ondernemen
ImpactBuying fuseert met SIM Supply Chain Information Management (SIM) en wordt zo een Europese koploper als het gaat om de verduurzaming van leveranciersketens.

Read more

TechVisor
ImpactBuying stelt organisaties en consumenten in staat met hun inkoopkracht een positieve impact te maken in toeleveringsketens.

Read more

Press release: ImpactBuying merges with SIM Supply Chain Information Management (SIM)
ImpactBuying enables organizations and consumers with their purchasing power to make a positive impact in supply chains.

Read more

Needles Eye
Learning from the food industry: ImpactBuying CEO Leontine Hasselman-Plugge takes transitioning to a more transparent and circular supply chain from what she calls the “pizza perspective”

Read more

Set: Supply chain professionals
Winst maken en investeren in een betere wereld lijken twee niet te verenigen doelen. Duurzaamheid mag geen marketinginstrument zijn, een bedrijf moet de statements kunnen onderbouwen.

Read more

FNV en CBL willen arbeidsomstandigheden in Italiaanse tomatenketen verbeteren
Nederlandse supermarkten en A-merkleveranciers nemen gezamenlijk 4,8% van de totale Italiaanse ingeblikte tomatenexport af. Het onderzoek bevestigt…

Read more